Tento výjimečný pepř vzniká z plně zralých červených bobulí pepře, které jsou ponechány až do finálního stádia zralosti přímo na rostlině Piper nigrum. Teprve poté přichází na řadu náročná ruční práce – pečlivý výběr správně vyzrálých a velikostně dokonalých kuliček, doslova kuličku po kuličce. Tento unikátní způsob sklizně a selekce je typický právě pro oblast Kampot, která je pravděpodobně jediným místem na světě, kde je takto výběrový pepř dostupný.
Po sklizni jsou kuličky fermentovány v mořské soli tradiční metodou bez přídavných látek. Výsledkem je masitý, měkký a šťavnatý pepř, který vyniká sladkou, ovocnou chutí s pikantním zakončením a jemnou slaností.
Čím je výjimečný
– Sklizeň až ve stádiu plné červené zralosti – přímo na rostlině
– Každá kulička ručně vybraná – precizní výběr bez kompromisů
– Fermentace v mořské soli – jemná textura a hluboké aroma
– Chuťové tóny: červené ovoce, med, květy, jemná pálivost
– Kampot je jediným místem na světě, kde se takto pepř zpracovává
Pro koho je
– Pro milovníky výjimečných surovin s příběhem
– Pro kuchaře, kteří chtějí do svých pokrmů přidat skutečný „finiš“
– Pro ty, kdo si potrpí na kvalitu a ruční zpracování
– Pro všechny, kdo milují pepř – ale ne ten obyčejný
Použití
– Na steak, těstoviny, sýry, zeleninu, hummus nebo pečené brambory
– Ideální do dresinků, tapenád, omáček i na máslový toast
– Nepatří do mlýnku – používej vcelku, jemně podrcený nebo rozmáčknutý
– Skvělý i jako degustační prvek do gurmánských menu
Složení
– 80 % zralý červený Kampotský pepř
– 20 % mořská sůl
– Bez konzervantů, chemie, barviv – 100 % přírodní a ručně zpracovaný
Původ a balení
– Původ: farma La Plantation, Kampot, Kambodža
– Balení: ekologický kartonový tubus (50 g) – opakovaně uzavíratelný, stylový